Zwemseizoen 2020/2021

Update 18 november

Het kabinet heeft gisteren besloten om de zwembaden weer open te stellen. Wij hebben vandaag van zwembad Aqualaren de bevestiging gekregen dat zij vanaf a.s. donderdag (19 november) weer open gaan. Dit betekent dat wij dus weer kunnen zwemmen! De eerstvolgende training zal 19 november plaatsvinden. Dezelfde richtlijnen en maatregelen als voor de tijdelijke sluiting van twee weken geleden blijven van kracht.

Update 3 november

Helaas zijn er vanavond door het kabinet weer strengere maatregelen aangekondigd inzake het bestrijden van het coronavirus. Eén van deze maatregelen is dat de zwembaden in ieder geval de komende twee weken gesloten zullen zijn. Officieel gaan deze maatregelen woensdag 4 november pas om 22:00 uur in. Het bestuur heeft besloten om een eventueel besluit van Aqualaren over een eerdere sluiting niet af te wachten. Daarom hebben wij besloten dat ook de training van morgen (4 november) niet doorgaat.

Het bestuur blijft de situatie omtrent corona en de impact op het zwemmen nauwlettend volgen. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij jullie uiteraard op de hoogte houden. Wij hopen iedereen binnenkort weer te mogen verwelkomen in het zwembad.

Update 20 oktober

Richtlijnen

Vanuit het zwembad gelden er nieuwe richtlijnen, die ook voor onze zwemtrainingen gelden. De volgende wijzigingen zijn vanaf de training van morgen (woensdag 21 oktober) van kracht.

  • Er is een maximum aantal van 30 mensen toegestaan tijdens de training;
  • Er dient ten alle tijden 1,5 meter afstand te worden gehouden. Ook in het water!;
  • Douchen is niet langer toegestaan;
  • Wees max 5 minuten voor de aanvang van de training aanwezig, dan ontstaan er geen opstoppingen bij de ingang;
  • Omkleden vind nog steeds plaats in de kleedhokjes;
  • Ouders zijn niet welkom in het zwembad, de kinderen kunnen bij de ingang worden afgezet. De volwassen zwemmers en trainers zullen zich ontfermen over de jongste zwemmers;
  • Heb jij of een huisgenoot coronaklachten? Blijf dan thuis maar meld het wel bij het bestuur!

Door bovenstaande regels is het helaas weer noodzakelijk dat de volwassen zwemmers in grote rondjes gaan zwemmen op anderhalf meter afstand. Door het bestuur is besloten om voorlopig nog niet terug te gaan naar het vooraf inschrijven voor de zwemtrainingen. Op basis van de bezetting in de laatste weken verwachten wij dat de trainers de bad-indeling goed kunnen organiseren. Mocht er aanleiding toe zijn, dan zullen wij weer beginnen met het vooraf inschrijven voor trainingen.

Zwemseizoen 2019/2020

Update 14 juni

Vanaf woensdag 17 juni mogen we weer beginnen met de zwemtraining voor alle leden. Hier zijn we heel blij om. Wel gelden er een aantal aanvullende regels die we streng moeten handhaven. Alleen dan is het mogelijk om weer te trainen. We zwemmen op woensdag en vrijdag op de volgende tijdstippen:

  • 19.00 – 19.45 voor jeugd t/m 18 jaar. Geen maximumaantal.
  • 18.30 – 19.15 voor 18+, maximaal 8 zwemmers.
  • 19.15 – 18.30 voor 18+, maximaal 8 zwemmers.

Hieronder vind je de regels om mee te kunnen doen aan de trainingen:

Update 25 mei 2020: aangepaste training i.v.m. corona-virus

Tot op heden kunnen wij helaas nog niet zwemmen. Gelukkig hebben wij van de gemeente wel akkoord gekregen om groepsgewijs landtrainingen aan te bieden. De landtrainingen zijn voorlopig op iedere woensdagavond gepland van 19:00 uur tot 20:00 uur waarbij wij gezamenlijk aan onze conditie zullen werken. Uiteraard wordt er stilgestaan bij de spiergroepen die specifiek voor zwemmers van belang zijn.

Om het één en ander in goede banen te leiden zijn wij gebonden aan het protocol buitensport van de veiligheidsregio Drenthe en hebben wij een aantal regels opgesteld. Lees deze goed door voordat je naar de training gaat. De eerste training zal a.s. woensdag 27 mei plaatsvinden bij Zwembad Zwanemeer te Gieten om 19:00 uur. Er is een maximum gesteld aan het aantal deelnemers, namelijk 20 personen. Wanneer er hulpmiddelen nodig zijn voor de training, wordt jullie dit vooraf medegedeeld. Reserveren voor de trainingen (en eventuele andere fysieke bijeenkomsten) is i.v.m. de corona-maatregelen verplicht en kan tussen 3 dagen en 2 uur voorafgaand aan de trainingen via de link: https://www.supersaas.nl/schedule/zzgdeboskikkers  Je logt in met je eigen e-mailadres en het per mail verzonden wachtwoord. Er is een maximum aantal mensen toegestaan bij de trainingen. Als de training vol is kom je automatisch op de wachtlijst. Vriendelijk verzoek aan degenen die toch niet kunnen (bijvoorbeeld omdat je gezondheidsklachten hebt) om je ook weer online af te melden. Dan kunnen degenen op de wachtlijst alsnog naar de training komen. Uitleg over het reserveren vind je hier.

Contributie 2020:

Recreanten

inclusief zomer

€ 175,=

Wedstrijdzwemmers

inclusief zomer

€ 208,=

Zomer

buitenbad in Gieten         

€  70,=

De contributie in de pakketten geldt voor zomer én winter.

We zwemmen beperkt in de voorjaarsvakantie, meivakantie en de herfstvakantie. In de zomervakantie wordt wel gezwommen. In de contributie is ook het KNZB-lidmaatschap opgenomen.

 

Zwemseizoen 2018/2019

1-uursestafette2019.jpg

48386025_1916283665179155_4557124179828146176_n.jpg

Op 15 december deden we mee aan de kerstmarkt in Balloo